Festett versek a teaházban

Egy veszprémi költő, festő szárnypróbálgató bemutatkozása. Veszprémben, az Íródeák Kávézó- és Teaházban az üzlet kínálata mellé Németh Szilvia Festett Versek című tárlatát is felszolgálják.

A kiállítás megnyitóját 2016, június 19-én tartották. A költő most, első ízben jelentkezett festőként, amolyan megmérettető szárnypróbálgatásként lépett a nagy nyilvánosság elé. Munkáiban vers és festőművészet egy képben ötvöződik, de önálló alkotásként is érvényesülnek.  A hit, lelkiség, szeretet, érzelem, a párkapcsolat, a testi szerelem, az önzetlenség, elfogadás és a befogadás igénye és szükségessége sugárzik a képekből, mint ahogy a Nap és a Hold fénye, léte aranyozza a Földet.

A költő Holnap című verse:

„Ma reggel Isten elvette a holnapot, helyette csupán egy pillanatot adott. „Itt és Most”, ez az ajándékom neked, s eljön a perc, amikor megérted, nem veszítettél semmit, de a legnagyobb Kincset kaptad meg. Szólt az Isten, és itt hagyott a hazug holnap helyett, egyetlen Igaz Pillanatot…”

Német Szilvia képi világa érdekes, különleges, versei mély gondolatokat hordoznak, így a mini tárlatot egy tea, vagy kávé mellett érdemes “fogyasztani”.

Hozzászólás:

hozzászólás