Zenével, tánccal ünnepelték a szüretet

Kővágóörsi  Művelődési Ház előtti téren lévő Hősök kútjánál szeptember 23-án az evangélikus- és katolikus egyház vezetői megáldották a szőlőharangot, majd Rig Lajos országgyűlési képviselő kért szót, és köszöntötte az ünneplőket.

– Azt a növényt és annak termését ünnepeljük, melyet több hónapon át dédelgettünk, amiért egész évben dolgoztunk. A bibliában két dolog említődik legtöbbször, a búza, melyből a mindennapi kenyerünk készül, és a szőlő, amely sok embernek garantálja – különösen a szőlőtermelő vidékeken – a munkából fakadó mindennapi kenyeret. Úgy gondolom, a szüret ünneplése, a vidám felvonulás hagyománya is visszavezethető a kereszténységre. Kívánom, hogy érezzék jól magukat, vigadjanak, kóstolgassák a tavalyit, ízlelgessék az ideit – fejezte be a képviselő rövid beszédét, majd Horváth Dezső polgármester javaslatára elindult a település utcáin rendőrségi felvezetéssel a színes, zenés, táncos forgatag.

A falubeliek pogácsával, borral és minden földi jóval várták a felvonulás résztvevőit, akik dallal, tánccal, énekszóval hálálták meg a szívélyes vendéglátást. Közreműködött a Vonyarcvashegyi Mazsorett Csoport, a Káli Tűzrózsák Táncegyüttes, valamint a Csobánc Népdalkör. A színes, fergetegesen jó hangulatú nap esti báli mulatsággal zárult.

Hozzászólás:

hozzászólás