Négy év vérben és vasban

                      Rédling Nikoletta köszöntötte a  megnyitón  megjelenteket

Ajkán 2018. szeptember 21-én 18.00 órai kezdettel a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítótermében nagy érdeklődés mellett került sor a “Négy év vérben és vasban –  Katonáink a nagy háborúban” című, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint Ajka és településrészei I. világháborús emléktárgyaiból rendezett kiállítás megnyitó ünnepségére, melyen Rédling Nikoletta  köszöntötte a megjelenteket, majd az ő előadásában elhangzott Gyóni Géza: Csak egy éjszakára című verse.

A kiállítást Soós Péter őrnagy, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum igazgató-helyettese nyitotta meg.

Bóday Gábor (Czekelius Günther) harctéren készült grafikái, a Veszprémi Méretes Szabóság által készített I. világháborús egyenruhák, valamint Tóth György régi használati tárgyakból, egy letűnt világnak emléket állító szobrai színesítik, gazdagítják a kiállítás anyagát. Közreműködtek a Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület – katonai hagyományőrzői.

Az ünnepélyes   megnyitón került sor az újra megjelentetett, Ajkai Századok című helytörténeti folyóirat XI. évfolyam 12. számának ismertetésére.

A kiállított tárgyak, dokumentumok gyűjtése, a kiállítás rendezése rengeteg kutató munkaórát igényelt , ennek nagy részét a Csékúti Baráti Kőr  és az Ajkai Helytörténeti Klub tagjai, a művelődési  központ munkatársai vállalták, bizakodnak abban, hogy munkájuk eredményeként sikerült méltóan adózni  déd-, nagyszüleink emlékének.

A kiállítás megtekinthető 2018. október 5-ig, munkanapokon 9.00-17.00 óráig, szombaton 9.00-15.00 óráig.

Hozzászólás:

hozzászólás